Vrije Universiteit Brussel

 

Rectorendebat - "Geen ruimte voor vijf volledige universiteiten in Vlaanderen"

Brussel is thema academische opening VUB Brussel was het centrale thema op de academische opening van het nieuwe academiejaar van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Paul De Knop, rector van de VUB vindt dat er onvoldoende wordt ingezet op het potentieel van de hoofdstad en dat de stad zich moet verkopen als internationaal kenniscentrum.

De zitting werd bijgewoond door Brussels minister Guy Vanhengel (Open Vld), die als collegelid in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd is voor Onderwijs. Hij vertelde dat Brussel moet gezien worden als een stad van onderwijs, onderzoek en innovatie in plaats van enkel de negatieve aspecten te belichten.

Ook rector Paul de Knop sloot zich daar bij aan. "Zelden associŽren mensen Brussel met een stad waar kennis geproduceerd wordt. Maar Brussel is met meer dan 90.000 studenten en 17.000 tewerkgestelden aan de universiteiten en hogescholen wel de grootste studentenstad van het land." De VUB pakt dit jaar ook uit met een reeks lezingen en debatten over Brussel in het kader van de Calewaert-leerstoel met als titel 'Brussel. Wereldstad in wording'. (AMG)

Het Laatste Nieuws, 25 september 2013

©2015• Paul De Knop • Pleinlaan 2 - 1050 - Brussel • Tel.: +32 (0)2 629 21 40 • rector@vub.ac.be